MENU
 
 
  • Madarský guláš

    1 vote
    2 kghovädzie stehno 1 kgcibuľa hlávkacesnak cca 30 gslanina údená prerastená bravčová masť 1/2 lčervené víno červená mletá paprika 4 kszelená paprika 5 -6ksrajčina olúpaná 250 grajčinový pretlak 4 kskocky bujón 2 bal.gulášové korenie 1 ČLčierne mleté korenie 3 ksbobkový list 1 ČLmletá rasca majoránka drvená sušená

    Ingredients

    • Na masti opražíme do zlata nakrájanú cibuľu, pridáme na maličké kocky nakrájanú slaninku, chvíľu opražíme. Pridáme mäso na kocky, premiešame, chvíľu opekáme. Pridáme červenú mletú papriku - nešetríme - rýchlo premiešame a hneď zalejeme vínom. Nesmie sa paprika pražiť, lebo zhorkne.
    • Vysypeme na drobno pokrájané papriky a rajčiny, vylejeme pretlak a pridáme gulášové korenie, bobkový list, a podľa chuti čierne mleté korenie, rascu a bujóny. Nemusíme všetky, podľa potreby pridáme zvyšné až neskôr, aby jedlo nebolo slané, pretože soľ je už aj v gulášovom korení, slaninke.
    • Prikryté dusíme až do mäkka. Ja osobne dusím v tlakovom hrnci, v lete, keď robíme v kotlíku sa samozrejme dusí dlhšie. Môžete podľa množstva šťavy ešte podlievať vínom. Nie ale priveľmi, pretože šťava sa zahusťuje sama - vďaka cibuľke a zelenine. Nezahusťujem, pretože guláš má šťavu vždy dosť hustú. Pred koncom pretlačíme cesnak, pridáme a zamiešame. Na konci kto chce, môže pridať drvenú majoránku.

    Directions

    1. Dobrú chuť!

    Similar Recipes

    Leave a review or comment